‘WachtersONSIE’ – Ederveen

Een WachtersONSIE (‘selfie’) van de wachtersavond in Ederveen.

Elke vierde zaterdagavond om 19.30 uur staan de deuren, bij Jan-Willem en Marrigje van der Sluys, wagenwijd open voor iedereen die samen met hen in de bres willen staan voor ons geliefde Israel en kwamen we (Tom, Roelien en Ethnan) aan in een prachtig landelijke en beboste locatie te Ederveen, het hart van Nederland, waar hun mooie huisje staat.

Jan-Willem had ons al in de smiezen toen we per ongeluk voorbij waren gereden, toen we weer terug reden werden we hartelijk begroet en op onze parkeerplaats gedirigeerd. Na een rondleiding buiten en binnen was er in de woonkamer al een flinke ploeg lieve broers en zusters aanwezig die zaten te popelen om Vader te herinneren aan hetgeen Hij beloofd heeft aan onze grote Joodse broer, prachtig. Maar eerst was er lekkere koffie of thee, met gebak (Marrigje was de avond ervoor jarig geweest) en was er tijd om elkaar enigszins te leren kennen en dat was met de ‘achterachterneef van Rabbi Jacobs’ niet zo een probleem (die zat er ook, met baard). Om 20.00 uur, na het blazen van de sjofar ging vader Jacobs van start met een vraag aan Vader om aandacht in de nood voor een zuster die door ziekte niet meer kan komen. Jan Willem en Marrigje leiden de avond voortvarend, als echte wachters op de bres voor Israel; om en om stond iedereen op, proclameerde, keek de Vader aan en herinnerde Vader aan Zijn beloftes voor Israel! Als afsluiting gingen Jan Willem en Marrigje ons voor met Zefanja 3, daarna nog wat fris of wijn, gezellig nog even napraten en weer op weg naar huis, het was een krachtige avond, vol van indrukken!

WachtersONSIE Ederveen

3 reacties op “‘WachtersONSIE’ – Ederveen”

 1. A .Greening zegt:

  How Long Did the Mosaic Law Last?

  The Lord Jesus clearly said, “I am not sent but unto the lost sheep of the house of Israel” (Matt. 15:24). He told His disciples, “Go not into the way of the Gentiles…but go rather to the lost sheep of the house of Israel” (Matt. 10:5-6). In the early chapters of Acts, it is clear that Israel was still the exclusive focus of ministry (Acts 2:5,22,36; 3:12,25; 7:2,51,52; 11:19,20). Moreover, these Jewish believers were still operating under the law. The Lord Jesus taught, “The scribes and the Pharisees sit in Moses’ seat: all therefore whatsoever they bid you observe, that observe and do” (Matt. 23:1,2). They were still to keep the law because Christ said, “Think not that I am come to destroy the law… but to fulfil” (Matt. 5:17).

  For many present-day Christians, much confusion exists because they incorrectly attempt to apply instructions or promises that were given exclusively to Israel under the law. Only Israel was to “take no thought for your life, what ye shall eat…or drink…but seek ye first the Kingdom of God and all these things shall be added unto you” (Matt. 6:25-33). Only Israel was promised, “And these signs shall follow them that believe… In my name shall they cast out devils… speak with new tongues… they shall lay hands on the sick” (Mark 16:17,18). Only Israel was promised, “If ye shall ask any thing in my name, I will do it” (John 14:13,14; 16:23; Matt. 18:19). When we read the Old Testament, the Gospel accounts, and the early chapters of Acts, we are not to claim promises or instruction intended exclusively for Israel. These books were included as part of our present-day Bible because God intended them “for our learning” (Rom. 15:4). Let’s learn the lessons God intended without claiming Israel’s promises.

  The Body of Christ

  Believers today are not part of the nation of Israel. In the early part of the Book of Acts, God set Israel aside from her favored and exalted position
  A. Greening

 2. A Greening zegt:

  1Brethren, my heart’s desire and prayer to God for Israel is, that they might be saved. 2For I bear them record that they have a zeal of God, but not according to knowledge. 3For they being ignorant of God’s righteousness, and going about to establish their own righteousness, have not submitted themselves unto the righteousness of God. For Christ is the end of the law for righteousness to every one that believeth —————-
  Romans 10: 12-13 NO DIFFERENCE .
  Regards A. Greening

 3. fokko zegt:

  Fijn dat er ook in Ederveen aan Israël gedacht wordt
  Veel mensen denken dat de gemeente ook israel is. Maar als je de beloftes ziet dan zijn ze wel degelijk voor het joodse volk en niet de gemeente.
  shalom broeders en zusters en bidt mee voor de viering van het pascha dat komende is en voor bescherming van Israel tijdens de vieringen aldaar.
  groeten vanuit Apeldoorn
  Fokko Muller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>