Sneeuw op de muur.

Proclameren in de sneeuw

Vrijdag 20 februari, na één nacht sneeuw is Jeruzalem gehuld onder een maagdelijk witte deken. Het leven in Israël ligt plat, Israël op zijn stilst. Waar Israël berekend is op elke vorm van terroristische activiteit en dat iedereen weet wat hij moet doen is dit een schril contrast met sneeuw. Sneeuw doet bijna het hele dagelijkse leven in Israël platleggen, wegen zijn gesloten, scholen/winkels dicht.

Echter is daar een kleine uitzondering, in de vroegte rond 09.00 uur staat er een flinke groep bij de Jaffa Gate te wachten om de barre weersomstandigheden te trotseren en te gaan proclameren op de muur. Dikke jas aan, muts op en de bijbel in de hand. Oók in de sneeuw maken de wachters het verschil. Waar het merendeel van de mensen zich rustig nog een keer omdraaien in bed zijn het de wachters die hun taak oppakken en zaken doen in de hemelse gewesten om Vader te herinneren aan zijn beloften.

DSCF4174

De muur blijkt gesloten, echter wordt er besloten om toch te gaan proclameren, om toch voor Israël in de bres te gaan staan want:

“Jeruzalem, ik heb wachters op je muren gezet die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht. [toevoeging: ongeacht de weersomstandigheden!] Jullie die een beroep doen op de Heer, gun jezelf geen rust en gun hem evenmin rust totdat hij Jeruzalem weer heeft gegrondvest en haar roem op aarde heeft bevestigd.” (Jesaja 62:6-7)

Tijdens het proclameren wordt maar weer eens te meer duidelijk dat Vader met een glimlach naar beneden kijkt en de woorden die uitgesproken worden bevestigd, vandaag met donderslagen aan de hemel. Wij weten dat het proclameren op de muur verschil maakt. Vader bevestigt dit.

Stefan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>