Spreekbeurt

Spreekbeurten Bart Repko 13-28 november 2014

Vanaf 2006 wandelt Bart Repko dagelijks over de muren van Jeruzalem om Gods profetische beloften van herstel, troost, verzoening en overwinning op de vijanden van Israël te proclameren. Vele duizenden gelovigen wandelden inmiddels met hem mee. Voor velen werd deze proclamatiewandeling een eye-opener. Inmiddels zijn deze dagelijkse proclamatiewandelingen een begrip in Jeruzalem.

Stilte voor de storm
Israël raakt steeds meer geïsoleerd. Oude vertrouwde vrienden-voor-het-leven haken af.
Ook op het kerkplein is de stilte rondom de ontwikkelingen in Israël en onze westerse – beschaafde – samenleving opmerkelijk en pijnlijk. Je kunt een speld horen vallen. Richting lijkt te ontbreken.

Israëls isolement valt samen met de stormachtige, barbaarse islamitische IS terreur die de omringende landen in haar greep houdt.
Vergeleken bij de anarchie in de islamitische buurlanden van Israël is de situatie in Israël zelf redelijk rustig. Natuurlijk likt de Joodse bevolking haar diepe wonden na het heftige conflict in de strook van Gaza.
Toch houden in Israël velen hun adem in. Niemand twijfelt aan een groot conflict in het Midden-Oosten.

Repko zal – aan de hand van de bijbelse profeten – dieper ingaan op de beslissende tijd waarin Israël, maar ook onze westerse wereld zich bevindt.

Spreektour Bart Repko:

Alle avonden beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open.

Donderdag 13 november te ‘s-Gravendeel (Partycentrum Concordia, Dr. Bosserstraat 11)
Vrijdag 14 november te Apeldoorn (Het Bolwerk, Ravelijn 55)
Maandag 17 november te Goes (Westerkerk, Westwal 6)
Dinsdag 18 november te Antwerpen (De verrezen Heer-kerk, Berchemstadionstraat 8)
Woensdag 19 november te Heerenveen (Hajé hotel, Schans 65)
Vrijdag 21 november te Waalwijk (de Haven, Leefdaelhof 11)
Zondag 23 november te Utrecht (Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Hogeweidebaan 1)
Maandag 24 november op Urk (Zalencentrum Irene, Topweg 85)
Dinsdag 25 november te Winsum (Anna Tsjerke, Spannummerdijk 5)
Woensdag 26 november te Gouda (Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100)
Donderdag 27 november te Assen (Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh, Salland 4)
Vrijdag 28 november te Westzaan (Zuidervermaning, Zuideinde 233)

Spreekbeurt

3 reacties op “Spreekbeurten Bart Repko 13-28 november 2014”

 1. Anne Wittekamp zegt:

  Is het verkeerd om voor de volken te bidden???
  Na de lezing in Utrecht werd mij deze vraag meerdere keren geschokt gesteld.

  Ja het kan schokkend overkomen op ons christenen, die vrijwel altijd een liefdevolle God hebben aanbeden en zich nooit geconfronteerd hebben geweten met de uitgebreide wraakprofetieen in Zijn Woord.
  Eigenlijk weten we daar niet goed raad mee. Maar lees de Psalmen eens door… ps 2, 3, 5, 6, 7, etc etc. moeten we doorgaan? En dan spreek ik nog niet over de profeten: Jesaja 43:4, 47:5-15, 51:22, Jeremia 25:15-37, Obadja, zomaar een paar willekeurige grepen en we kunnen moeiteloos een blad vullen.
  Willen we Hem volgen, willen we Zijn Woord in Proclamaties nazeggen en Hem herinneren, willen we Hem serieus nemen? Dan moeten we toch ook deze moeilijke woorden serieus nemen?

  Ik wil ook nog wijzen op 2 Thess 2:9-11, waar we lezen dat de leugen de volken zal verslinden. Ze hebben de liefde voor de Waarheid doelbewust niet aanvaard! Ik denk dat dat proces nu volop gaande is. Moeten we daartegen bidden?

  Gods Gericht staat (binnenkort) allen te wachten, de laatste dagen zijn aangebroken. Waarmee willen wij ons in deze dagen bezig houden, hoe kunnen we gehoorzaam zijn?
  Hij roept ons op voor Zijn Volk in de bres te gaan staan en weerstand te bieden tegen de boze machten en krachten.

  Ik denk dus dat we onze VOLLE AANDACHT moeten richten op Zijn Volk, dat in deze barre tijden de kanarie in de mijn is. Israel immers zal tot een Licht voor alle volken worden verhoogd, het dienen van God, Yeshua en Israel zal ons tot Zegen worden gerekend. Hij wil bidders om Zich heen verzamelen, die doen wat Hij heeft opgedragen.

  Daarom ben ik het met Bart eens dat het bidden voor de naties niet onze opdracht is voor deze dagen. Bidden en staan voor Israel zal onze volle aandacht moeten hebben.
  Een bidstond voor de naties is daarom volgens mij een subtiele afleidingsmanoevre die satan ons sluw voorlegt. Als we voor de naties bidden, bidden we niet voor Israel.

  En we weten wat er staat in Jesaja 62: Gun uzelf geen rust en gun Hem geen rust (dag en nacht!) totdat Jeruzalem is gegrondvest tot een Lof op Aarde. Dag en nacht moeten we daar mee bezig zijn! Daar hebben we toch ja en amen op gezegd?

  De vraag in de kop is ook misleidend. Bidden voor iets of iemand kan natuurlijk nooit fout zijn. Maar bidden tegen het grote kwaad is zinloos en zelfs onBijbels en de vraag is of dit onze Bijbelse opdracht is! En dan moet ik zeggen neen! Nergens in mijn Bijbel lees ik deze opdracht. Ik denk dat Bart dat wilde zeggen: geen vuistslagen in de lucht, maar dat doen wat in deze dagen onze nadrukkelijke Bijbelse opdracht is.

  Dus mijn antwoord is wel duidelijk. Maar het is jouw keuze voor Zijn Aangezicht.

  Veel Wijsheid wensen we iedereen toe!

 2. Anja & Bas zegt:

  Op 13 november jl. sprak Bart in ‘s-Gravendeel. We zijn heel dankbaar voor de prachtige wachtersavond en de grote opkomst!

  Bart benadrukte dat Israël volkomen alleen staat. De wereld, inclusief de kerk, kijkt van een afstandje toe hoe de strijd zich in en rond Israël ontwikkelt. Er klonk een duidelijk appel om wakker te worden en te kiezen: vóór of tegen Israël. Laten we er voor passen om te denken dat het wel goed zal komen. Nee, de Vader heeft ons juist in deze tijd geroepen om wachter te zijn omwille van Sion, om voor Israël in de bres te staan. En daarom klonk het: Kom uit je luie genadehangmat en participeer in de geestelijke oorlog!

  Heb je Bart nog niet gehoord, ga dan zeker naar één van de spreekbeurten bij jou in de buurt!

 3. Dineke Vinke zegt:

  Het is fijn om even weer een duidelijk geluid te horen van iemand die de situatie in Israel dagelijks meemaakt, en om te horen waar het nu werkelijk om span en hoe wij onze houding moeten bepalen. Zelf bemerk ik heel duidelijk dat Gods oordelen over de wereld gaan, dat God niet met zich laat spotten over de bedoelingen die Hij met Israel heeft. Heel spannend vind ik het ook inderdaad waar we zullen uitkomen. Volgens mij is er na 2015 een meer helder beeld van. Dan zijn al de bloed manen (de tekenen aan de hemel) geweest en heeft God weer een deel van Zijn plan volvoerd. 1 keer ben ik op de muur geweest om te proclameren. Indrukwekkend. Veel zegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>